Over mij - Agnes Bos-Methorst

Wie is Agnes Bos-Methorst? Waar liggen mijn roots, waar ligt mijn drive en hoe kom ik waar ik nu sta. Je leest het hier!

Op 3 oktober 1989 werd ik geboren in Amersfoort. Opgegroeid in Scherpenzeel in een liefdevol gezin. Als dochter van een transportondernemer ben ik opgegroeid met én in het bedrijf. Tussen de vrachtwagens. 

Tijdens het volgen van de HAVO, vulde ik mijn vrije avonduurtjes op de douaneafdeling van het transportbedrijf. Hier bouwde ik mijn eerste werkervaring op en ik rolde zo steeds verder het transport binnen.
Op het punt dat ik ging kiezen welke kant ik op zou gaan, kon ik mijn carrière starten bij het inmiddels overgenomen verhuisbedrijf. Hier had ik, als directiesecretaresse, een grote diversiteit aan werkzaamheden. Het ontvangen van klanten, het opstellen van offertes, het organiseren van de opslag, het assisteren van de bedrijfsleider en het factureren. Het viel allemaal in mijn takenpakket. Eigenlijk begon in deze tijd al het besef:


"Ondernemen zit in mijn bloed."


Toen hier mijn werk stopte en ik op het punt stond om te trouwen en te verhuizen, ben ik helemaal uit het bedrijf van mijn ouders gestapt. Ik wilde eens op ander werkterrein kijken. Bij een groot bedrijf in de installatietechniek kon ik terecht voor het opzetten van een communicatiecentrum. Uiteindelijk ben ik, na een week, bij hun dochteronderneming beland en daar heb ik mijn eerste stappen gezet in de wereld van de tankstations. Vijf jaar lang heb ik hier een tankstation van binnen en van buiten leren kennen. Ik zorgde ervoor dat alle tankstations draaiende bleven. Het diesel in mijn bloed, wat ik van huis uit had meegekregen, kwam hier goed van pas. De tankstationwereld werd "mijn ding". 

Na 5 jaar ben ik weer terug de transportwereld ingerold. Bij een collega-transportondernemer heb ik een klein jaar de planning geassisteerd met allerhande werkzaamheden. Het contact met chauffeurs, het invoeren van orders, het contact met de klanten. Het was weer terug op mijn oude basis, maar niet een blijvende plek voor mij.

In 2015 ben ik, mede door onze verhuizing, opnieuw de wereld van de tankstations binnen gestapt. Een (hard) groeiende oliemaatschappij kon mijn hulp gebruiken. Op het moment dat ik daar binnen stapte was het aantal tankstations nog dusdanig klein, dat een echte structuur nog ontbrak. De groei zat er echter lekker in en zo ben ik begonnen om alles in en rond de tankstations te structureren. En weer mocht ik mij bezig houden met waar ik zo blij van word: structureren, organiseren, plannen, contacten leggen enz.

Binnen de tankstations heb je te maken met veel wettelijke controles en daar word je weer op gecontroleerd door de overheid. Zo heb ik ook regelmatig contact met omgevingsdiensten om alles op de locaties volgens de richtlijnen te laten draaien. Om alles zo te laten draaien, moet er ook veel gecommuniceerd worden met erkende bedrijven die de installaties en keuringen uitvoeren. 

Echter bleef het ondernemen kriebelen. En zo kwam daar de start van Agnes Bos-Methorst - VA. Virtual Assistant. Inmiddels ben ik moeder geworden van twee prachtige zoons. Ik merkte dat ik het verlangen kreeg naar meer vrijheid. De vrijheid om mijn eigen tijd in te delen en op die manier meer tijd te creëren met mijn kinderen. Én de vrijheid om te doen waar ik blij van word. Het organiseren, plannen, structureren en persoonlijk assisteren.  

Dat is wie ik ben en dat is wat ik wil. En wat dat precies inhoudt? Dat vertel ik je graag op de pagina wat doe ik.